Woensdag werd in de raad gesproken over het noodpakket energiekosten 2023 en de herstelagenda Groningen Vooruit voor ondernemers. De gemeente Groningen investeert 1,4 miljoen euro in het steunen van ondernemers vooral om de naweeën van Corona op te vangen. Maar ook om tijdens de energiecrisis niet alsnog of opnieuw in de problemen te komen.  

Stadspartij 100% voor Groningen begrijpt de noodzaak maar de manier waarop de 1.4 miljoen euro gaat worden ingezet roept vragen op. Ons raadslid Hans Moerkerk: “Er gaat veel van het geld naar de ambtenaren die gaan praten met ondernemers. Wij vragen ons af of dat de praktische hulp moet zijn die ondernemers die “op het randje staan” gaat redden”.  

Stadspartij 100% voor Groningen wil liever meer hulp geven via meer vouchers, kleine subsidies en één duidelijk loket waar een hulpgesprek gevoerd kan worden. 

Na afloop van het debat bleek dat de coalitie wéér een gesloten front vormde met de SP voorop. Daarom wordt het raadsvoorstel conform naar de komende raadsvergadering gestuurd. 

#zetgroningersop1