Stadspartij wijst Telstar af

De Stadspartij wijst de vestiging van een grote Telstar-sportwinkel op het Sontplein af. Het zou een gevaar voor onze binnenstad opleveren wanneer bedrijven die allerlei producten waaronder mode, accessoires en sportartikelen verkopen zich als “weidewinkels” aan de rand van Groningen zouden vestigen.

De Groningse binnenstad heeft het moeilijk en wanneer de tekens ons niet bedriegen zal het in de toekomst nòg slechter gaan. Dan mag een “Dagje uit in Groningen” beslist niet veranderen in een “Gezellig dagje Sontplein”.

In de binnenstad staat het bestaan van honderden middenstanders en de baan van veel personeel op het spel. Het is zeer onzeker of de bezoekers van het Sontplein wel naar de Binnenstad zullen lopen. De winderige brug en de Europaweg nodigen daar ook niet bepaald toe uit.

Wanneer er meer op het Sontplein wordt besteed, rinkelt de kassa van de kleine bedrijven in de binnenstad minder. Volgens de Stadspartij kan de bezoeker kan zijn Euro immers maar een keer uitgeven.

Daarom is het beter dan Telstar zich op CiBoGa gaat vestigen. Dan vangen we drie vliegen in één klap.

  • De zwaar verliesgevende garage wordt eindelijk gevuld
  • De Verlengde Ebbingestraat en het noordelijk deel van de binnenstad krijgen de bezoekers die ze zo hard nodig hebben.
  • De onbebouwde percelen van CiBoGa krijgen eindelijk een bestemming. Daarop heeft de Gemeente Groningen inmiddels al voldoende verlies gemaakt.

Nu het ernaar uitziet dat een meerderheid van de Gemeenteraad een vestiging van Telstar op het Sontplein afwijst zal de Stadspartij een initiatief, in de vorm van een motie indienen in de volgende raadsvergadering.

Inzet is dat het College Telstar aanbiedt om zich op het CiBoGa terrein te vestigen

De Stadspartij verwacht dat deze oplossing de ondernemers in de binnenstad, Telstar en de kassiers van de gemeente een plezier zal doen. De Stadspartij volgt met het blokkeren van een Telstarwinkel aan het Sontplein ook de wens van de Groninger City-Club en de ondernemers in de binnenstad.