Stadspartij positief over nieuwe opzet koningsdag

foto: storify.com
foto: storify.com

De Stadspartij is in het algemeen positief over de nieuwe opzet van koningsdag en de opzet van Kingsland op koningsdag op de drafbaan.
De druk op de binnenstad werd de laatste jaren merkbaar te hoog en de programmering was te eenzijdig geworden. Met de keus om op de drafbaan een groot evenement te organiseren wordt de druk op de binnenstad verlaag. Ook biedt een groot feest op de drafbaan nieuwe mogelijkheden voor andere activiteiten en doelgroepen in de binnenstad.

De communicatie vooraf met de horeca ging niet via de koninklijke weg, de Stadspartij hadden liever in een eerder stadium een goede afstemming met de horeca gezien. Omdat het overleg met de horeca, met name in die in de binnenstad, al vaker een probleem is gebleken wil de Stadspartij dat het college daar beter op gaat letten.

De Stadspartij juicht het toe dat de gemeente crowdmanagement steeds vaker toepast om overcrowding te voorkomen. De aanvullingen op het huidige beleid  kunnen dan ook op onze steun rekenen. Er is veel extra aandacht voor de communicatie rond de viering van de verjaardag van de koning, en dat is goed. Goede communicatie en duidelijkheid  voorkomt vaak veel problemen. Ook zijn we positief over de gefaseerde afbouw van de programmering tijdens koningsdag.

De Stadspartij is blij met de toezegging van de burgemeester om met omliggende gemeenten te gaan overleggen of zij al dan niet in staat zijn om op koningsdag activiteiten te organiseren die de druk op de stad Groningen kunnen verlichten. Tot slot benadrukt de Stadspartij dat het verbod op glas en de controle daarop met name bij supermarkten en avond- en nachtwinkels beter gehandhaafd moet worden.

Amrut Sijbolts