Stad en Ommeland komt op voor klanten commerciële bewindvoerders

Foto: RTVNoord

Stad en Ommeland heeft gisteren in de gemeenteraad tegen het voorstel gestemd om commerciële bewindvoerders buiten spel te zetten. Commerciële bureaus helpen Groningers met probleemschulden. De gemeente wil iedereen met probleemschulden naar de gemeentelijke kredietbank sturen. Wie dat niet wil en bij een commerciële bewindvoerder wil blijven, moet die hulp straks zelf betalen.

Stad en Ommeland gelooft nooit dat de kredietbank iedereen snel en goed kan helpen. Nu kiezen acht van de tien mensen met schulden begeleiding door een commercieel bureau Slechts twee van de tien laten zich helpen door de gemeentelijke kredietbank. Stad en Ommeland had willen onderzoeken waarom. De partij denkt dat de kredietbank mensen lang niet altijd goed helpt.
De SP woordvoerder beweerde tijdens het raadsdebat dat commerciële bureaus “hun kas spekken” met het werk dat zij voor Groningers met grote schulden doen. Stad en Ommeland denkt dat zij haar eigen achterban daarmee flink pijn doet.
Veel mensen zijn tevreden over de hulp die zij van hun commerciële bewindvoerder krijgen. Dat iedereen naar de gemeente moet, gaat dan zeker “de kas van de gemeente” spekken. Of de kas van ambtenaren die extra aangetrokken moeten worden. Stad en Ommeland gelooft niet dat zij het werk even goed en goedkoper doen dan de commerciële bureaus.