Robert Prummel genomineerd als lijsttrekker

By 23 september 2009Nieuws

Robert PrummelHet bestuur van de Stadspartij heeft Robert Prummel, op dit moment de fractievoorzitter van de Stadspartij in de Gemeenteraad
gevraagd om bij de verkiezingen van maart 2010 op te treden als lijsttrekker.

Robert heeft de nominatie aangenomen.

Robert Prummel is een van de oprichters van de Stadspartij en hij was van 2002 tot 2006 lid van diverse raadscommissies Sinds een
jaar is hij raadslid en fractievoorzitter.

Het bestuur zal samen met Robert de verdere groslijst samenstellen. Uiteindelijk hebben de leden in de op 19 oktober geplande Algemene Ledenvergadering het laatste woord over de samenstelling van de lijst.

Het bestuur heeft Robert Prummel gevraagd om in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen het afbestellen van het veel te dure Groninger Forum en de plannen voor een dubbele tram door de Oosterstraat centraal te stellen. Volgens de Stadspartij is een regiotram door de binnenstad van Groningen een verkeerde keuze. De regiotram moet de stad met de regio verbinden en de toegangswegen van de stad ontlasten. Een regiotram is veel te groot voor onze middeleeuwse binnenstad.

Daarnaast moeten veiligheid in de wijken, toegang tot sport en betere inspraakprocedures centraal staan in de verkiezingscampagne. De door Geert Spieker en Fleur Woudstra ingezette politiek wordt daarmee onveranderd voortgezet.

Het bestuur van de Stadspartij verwacht dat deze politiek, een democratisch en lokaal alternatief voor de landelijke partijen in de raad, op veel instemming van de Groningers mag rekenen.

Namens het bestuur van de Stadspartij

Gerard Offerman
Voorzitter

Laat een reactie achter