Kom in actie tegen gedwongen herindeling en aardbevingen

Stad en Ommeland voert vanmiddag een ludieke actie tegen de dreigende gedwongen herindeling van Haren bij Groningen. Even voor 12.00 uur richten we een grenspost op bij de Hanze Plaza, Protonstraat, Groningen.
Het moet maar eens duidelijk worden dat de grens bereikt is en dat de grens tussen Haren en Groningen gehandhaafd moet blijven…
Leden van de Tweede Kamer zijn vandaag in Groningen voor een hoorzitting over de herindeling. Ze worden tegen 12.30 uur bij Hanze Plaza verwacht. De afdelingen Groningen en Ten Boer van Stad en Ommeland organiseren deze actie met andere lokale en regionale partijen. Daaronder Gezond Verstand Haren en de Partij voor het Noorden.

Stad en Ommeland steunt ook de fakkeloptocht van de Groninger Bodem Beweging die vanavond om 19.30 uur vertrekt vanaf de Vismarkt in Groningen. We willen als partij massaal onze solidariteit tonen met iedereen die door de aardbevingen getroffen is. Met de Groninger Bodem Beweging zeggen wij Genoeg = Genoeg! Groningen is het zat en wil dit laten zien.
Met Milieudefensie, Gasberaad, Houd Groningen Overeind en het UMCG roepen wij ook mensen van buiten de provincie op mee te lopen.Meer dan 1200 mensen hebben al toegezegd te komen. Duizenden mensen hebben hun interesse getoond via Facebook.
We verzamelen vrijdag tussen 19.10 en 19.20 uur voor Bakker Bart.
Neem vooral ook familie, vrienden, kennissen en/of buren mee.
We ontmoeten je heel graag daar!