Karin Dekker en haar democratische plicht

Die schriftelijke vragen zijn in de democratie een belangrijk controlemiddel, je kunt als raadslid ook met ambtenaren gaan bellen maar daarmee krijg je niet de reactie van het verantwoordelijke college. Het is ook niet democratisch om het College achter gesloten deuren te controleren.

Karin Dekker is nu zo geschrokken van de reacties op de 100 vragen die de Stadspartij over het Groninger Forum heeft gesteld dat ze zich niet meer aan haar democratische plicht, en zelfs niet aan de wet, wil houden. In het raadsdebat over het Groninger Forum werd uitgebreid naar de antwoorden op de 100 vragen verwezen en de positie van het College was erdoor verzwakt. De financiering bleek nog lang niet rond en al evenmin zo zeker als ons raadsleden was voorgehouden.

Tijdens het onderzoek naar de Noord-Zuidlijn in Amsterdam bleek dat de Amsterdamse raadsleden indertijd te weinig vragen hebben gesteld… gaan we dat in Groningen nadoen bij de miljoenenprojecten Groninger Forum en Regiotram?

Schriftelijke vragen stellen heeft zin! Zo meent de Stadspartij, een partij uitsluiten van dit democratische recht is een aanslag op onze democratie. De plannen voor Groninger Forum en Regiotram zijn zo slecht onderbouwd dat de Wethouder kritiek en derieus onderzoek op deze wijze wil tegenhouden. Robert Prummel, de lijsttrekker van de Stadspartij kan alleen maar constateren dat Wethouder Dekker in paniek is geraakt!

 

Zie ook het weblog op  www.robertprummel.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*