Interpellatiedebat Zuidelijke Ringweg

Door 31 januari 2019 Nieuws

De Stadspartij voor Stad en Ommeland steunde gisteren de SP en Partij voor de Dieren tijdens het interpellatiedebat over de Zuidelijke Ringweg. Delen van de huidige Ringweg worden gesloopt zonder dat duidelijk is in welk tempo de Ringweg wordt omgebouwd.  Of de Zuidelijke Ringweg op korte termijn wordt afgebouwd blijft onduidelijk. Ook wordt een belangrijk rapport (van de commissie Hertogh), over de toestand van het bouwproces achtergehouden door de Provincie Groningen en Gemeente Groningen. Er is nu al sprake van een vertraging van 2 of 3 jaar en de bouwcombinatie Herepoort is veel afspraken niet nagekomen.

Het sluiten van de oprit vanaf de Hereweg en het slopen van het viaduct bij de Esparantolaan is dan ook op zijn minst voorbarig. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts schoof zijn ergernis dan ook niet onder stoelen of banken: “Door fouten van de aannemer, bij de aanpak van een Rijksweg, krijgen onze inwoners en ondernemers nog meer overlast op hun bord geschoven’.

“Geen onomkeerbare acties zuidelijke ring”

De Collegepartijen hielden tegen beter weten in de rijen gesloten. Dit met steun van een groot deel van de oppositie. De motie ‘Geen onomkeerbare acties in de zuidelijke ring’, die sloop en afsluiting op korte termijn moest tegengaan van SP, Partij voor de Dieren en Stadspartij kreeg alleen steun van de PVV.

Naast slopen is voor Sijbolts, vooral de veiligheid en bereikbaarheid van omliggende wijken een groot punt van zorg. Zij worden de dupe van de afsluiting oprit Kempkensberg. Doordat de Helperzoomtunnel niet gereed is krijgt de wijk Helpman extra verkeer te verwerken. Wijkbewoners moeten straks via omwegen de ringweg richting Hoogezand zien te bereiken. Paul de Rook, wethouder van D66, sprak sussende woorden, maar overtuigde niet. Wel kwam er een toezegging aan de Stadspartij om extra verkeersregelaars in te zetten, met name bij de spoorwegovergang aan de Esperantostraat in de Oosterpoort.

Laat een reactie achter