Huizenbezitters in Haren en Ten Boer alsnog de pineut!

Door 9 maart 2019 Nieuws

Foto: RTVNoord

Huizenbezitters in met name Haren en Ten Boer zullen niet veel plezier beleven aan de herindeling, na het openen van hun onroerendzaakbelasting (OZB) aanslag van de nieuwe gemeente Groningen. Maar ook veel  ‘stadjers’ zullen niet gelukkig worden van het nieuwe voorstel.

Het voorstel van het College van B & W om de OZB-belasting met gemiddeld   10 % te verhogen valt niet uit te leggen. Bij een gemiddelde van 10% horen bovendien ook uitschieters van 20% of meer verhoging. 10% verhoging betekent in Haren bijvoorbeeld 20% verhoging ten opzichte van het oude bedrag. Omdat de stad Groningen met een lager gemiddelde WOZ-waarde rekent.

Al jaren riepen de fracties van lokale partijen in de voormalige gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer dat de herindeling vooral was gericht op meer en hogere belastingen voor huizenbezitters. Dit werd echter categorisch ontkent door achtereenvolgens Stad, Provincie en Minister. Het is dan ook extra zuur dat wij gelijk krijgen.

‘Wonen en leven in Groningen wordt niet duurzaam met het nieuwe groene College, maar vooral duur!” volgens Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij voor Stad en Ommeland.  ‘Het moge duidelijk zijn dat wij dit voorstel niet gaan steunen.’ Aldus Sijbolts.

Laat een reactie achter