Anna Riemersma verlaat de SP en sluit zich aan bij de Stadspartij

Het voormalige raadslid van de SP, Anna Riemersma heeft bedankt voor haar partij. Redenen zijn de steun van de SP voor de regiotram door de binnenstad en de cultuur binnen de SP van verregaande bemoeienis van het partijbureau van de SP in Rotterdam met de plaatselijke fractie.

Mr. drs. Anna Riemersma is jurist en socioloog. De keus voor haar zal in de ogen van Fractievoorzitter Robert Prummel het sociale karakter van de Stadspartij onderstrepen en de Stadspartij is blij met het aanhalen van de banden met Beijum, waar Anna Riemersma secretaris is van Bewonersorganisatie Beijum.

Beijum dreigt het kind van de rekening te worden wanneer een regiotram wordt aangelegd. De bewoners zullen hun directe aansluiting op de Grote Markt kwijtraken en de hoge kosten van een tram zullen de kwaliteit van het overige openbaar vervoer in de stad aantasten.

Anna Riemersma neemt behalve vier jaar ervaring in de Gemeenteraad ook kennis van de sociale zekerheid, belastingrecht en ideeën over het bevorderen van wijkeconomie mee.

Anna Riemersma neemt plaats drie op de kieslijst in en heeft daarmee een goede kans om in maart in de Groningse gemeenteraad te worden gekozen. De Stadspartij verwacht minstens vier zetels te gaan halen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*