De naam is bekend: “Stadspartij 100% voor Groningen”

De naam voor de nieuwe grote lokale partij die mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is bekend:
“Stadspartij 100% voor Groningen” is het geworden en door de Algemene Ledenvergadering unaniem gekozen. Ook het nieuwe logo, de slogan waarmee de partij de verkiezingen ingaat en de top twaalf van de kandidatenlijst zijn unaniem vastgesteld.

Wij zijn ontzettend trots dat het ons, met deze drie partijen, gelukt is om samen te gaan. Tegen de landelijke stroming van afsplitsingen, onderling wantrouwen en ruzies in. En dat in onze mooie gemeente Groningen, zegt Amrut Sijbolts, lijsttrekker en fractievoorzitter.

“Stadspartij 100% voor Groningen” is voortgekomen uit de voormalige Stadspartij, 100% Groningen en de Sportpartij. De komende weken wordt hard gewerkt aan een nieuwe website en het samenvoegen van de verschillende sociale mediakanalen. Na de kerstvakantie moet alles “in de lucht zijn”.
Yaneth Menger, huidig raadslid en fractievoorzitter van 100% Groningen: “Iedereen binnen onze nieuwe partij heeft er veel zin in. Het gevoel is top en we gaan ervan uit dat we na 16 maart komend jaar een grote lokale partij van betekenis zijn”.

De slogan die “Stadspartij 100% voor Groningen” gaat gebruiken om zoveel mogelijk kiezers te bereiken is: “Zet Groningers op1″. Samen met het nieuwe logo is deze slogan straks terug te zien op posters, flyers en op de sociale media.

Glenn Pinas van de Sportpartij kijkt uit naar de komende verkiezingscampagne: “Het is mooi dat de Sportpartij een integraal onderdeel is geworden van “Stadspartij 100% voor Groningen”. Wij zijn nu de enige partij die sport echt serieus neemt. Zet Groningers op 1. Voor een gezonde en sportieve stad want daar hoort sport sowieso bij”.

“Stadspartij 100% voor Groningen” heeft hoge ambities. Deelnemen aan het nieuw te vormen college en minimaal één wethouder te leveren. Daarom: #Zetgroningersop1!