100 vragen over forum voor onder de kerstboom

forumFractievoorzitter Robert Prummel zal 100 vragen “voor onder de kerstboom indienen” om een einde te maken aan alle illusies over het Groninger Forum. Hij verwacht dat stevig doorvragen over de financiering en de organisatie aan zal tonen dat de bouw van zo’n forum niet te realiseren zal zijn. De beloofde subsidies zijn volgens de Stadspartij zo onzeker dat beginnen met de bouw gelijk staat aan bouwen op drijfzand.

De Stadspartij heeft voor de Groningse wethouders dit jaar een héél bijzonder kerstgeschenk bedacht: ze krijgen 100 vragen “voor onder de kerstboom”. Het aantal vragen lijkt opvallend groot maar het kan verklaard worden uit de vele onzekerheden en onduidelijkheden rond de financiering en de organisatie van het geplande Groninger Forum.

Raadsvragen behoren binnen zes weken beantwoordt te worden en wanneer het College meewerkt kunnen de Groningers nog voor de verkiezingen de gevraagde duidelijkheid krijgen over dat Forum.

De Stadspartij heeft met name grote twijfels over de beloofde subsidies.

Het Forum lijkt op financieel drijfzand gebouwd te gaan worden.  Ook wanneer de gebouwen van het filmhuis Images niet door de gemeente kunnen worden gekocht valt architectonisch en financieel de bodem uit de plannen voor een Groninger Forum. De subsidiegevers betalen niet wanneer de grond waarop het Forum gebouwd zou moeten worden niet is aangekocht.

De Stadspartij wijst het College er nogmaals op dat alle huidige activiteiten voor het Forum nu ook al plaatsvinden in de bioscoop aan het Hereplein, in de Groninger archieven  en in de bibliotheek. Voor de dakloze  historische collectie van het Groninger Museum heeft de Stadspartij een andere locatie op het oog; in de grote zaal van het oude postkantoor zou een dergelijke collectie goed tot zijn recht komen.

[Klik hier voor de vragen]

Robert Prummel

Fractievoorzitter van de Stadspartij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*