Stadspartij: Forum wordt met goud bedekt luchtkasteel

Nieuws
26 mei 2017

Het Groninger Forum blijft een luchtkasteel dat wordt gebouwd op aannames en wensdenken zo stelt de Stadspartij. Volgens fractievoorzitter Amrut Sijbolts wordt dit bevestigd in de brief van het college aan de raad. Nog steeds

Schadeprotocol aardbevingen; Eerst zien, dan geloven!

Aardbevingen
24 mei 2017

De NAM is eindelijk uit het schadeproces gehaald waar het gaat om het herstel van aardbevingsschade. “Dit is een stap in de goede richting maar gaat nog lang niet ver genoeg” aldus fractievoorzitter Amrut Sijbolts.

 • De stad begint bij uw voordeur.

  De stad begint bij uw voordeur.

  Je hoort vaak zeggen dat de politiek te veraf staat van de mensen. Den Haag, het provinciehuis en het stadhuis, het lijken soms ivoren torens van waaruit men neerkijkt op de mensen. De Stadspartij kijkt anders naar de stad, wij proberen de stad te zien zoals u die ziet.
 • U praat mee.

  U praat mee.

  De beste ideeën komen van u. Daarom moet u ruimte krijgen om mee te denken en beslissen over wat er in uw straat, buurt en wijk speelt. Stadjers, zijn naast bewoners, ook vakmensen en kennen hun eigen omgeving goed.
 • Een veilige woonomgeving.

  Een veilige woonomgeving.

  Wie zich onveilig voelt, voelt zich niet meer thuis. Daarom moet de gemeente, als de veiligheid in het geding is, snel passende maatregelen nemen. Daarbij gaat het niet alleen om zaken als extra politie-inzet, cameratoezicht en verkeersveiligheid maar ook om de aardbevingen door gaswinning.
 • Goede zorg is vanzelfsprekend.

  Goede zorg is vanzelfsprekend.

  Groningen is altijd een sociale stad geweest en dat moet zo blijven. De gemeente is verantwoordelijk voor de zorg. Mensen die zorg nodig hebben moeten erop kunnen vertrouwen dat de gemeente de zorg goed en betaalbaar regelt.
 • Goed onderhoud in de hele stad.

  Goed onderhoud in de hele stad.

  De Stadspartij wil dat onze stad er netjes en verzorgd uitziet. Dat doen we met z'n allen maar als gemeente moeten we het goede voorbeeld geven. Daarom bezuinigen we niet op onderhoud.

Volg ons op Facebook

Wij zijn lid van Groninger Belang

En daardoor indirect aangesloten bij de