Stadspartij tegen optopping Hoekstraat

23 november 2017

In de Hoekstraat dreigt een voormalig bedrijfspand van vierhoog  er een vijfde verdieping bovenop te krijgen met een plat dak. Het brede pand torent nu al ver boven de andere panden in de straat uit

‘Geen mens hoort op straat’

22 november 2017

Geen mens hoort op straat te worden gezet. Dat vindt de Stadspartij. Dit geldt ook voor asielzoekers. “We maken ons alleen grote zorgen over de kosten van de Bed-Bad-Brood (BBB)-voorziening in Groningen”, zei fractievoorzitter Amrut

‘PvdA toont ware gezicht’

11 november 2017

“De PvdA toont zijn ware gezicht.” Dat concludeerde Amrut Sijbolts van de Stadspartij woensdag 8 november tijdens het debat over de begroting. Aanleiding was een uitspraak van fractievoorzitter Ruddijs van de PvdA. Die zei dat

 • De stad begint bij uw voordeur.

  De stad begint bij uw voordeur.

  Je hoort vaak zeggen dat de politiek te veraf staat van de mensen. Den Haag, het provinciehuis en het stadhuis, het lijken soms ivoren torens van waaruit men neerkijkt op de mensen. De Stadspartij kijkt anders naar de stad, wij proberen de stad te zien zoals u die ziet.
 • U praat mee.

  U praat mee.

  De beste ideeën komen van u. Daarom moet u ruimte krijgen om mee te denken en beslissen over wat er in uw straat, buurt en wijk speelt. Stadjers, zijn naast bewoners, ook vakmensen en kennen hun eigen omgeving goed.
 • Een veilige woonomgeving.

  Een veilige woonomgeving.

  Wie zich onveilig voelt, voelt zich niet meer thuis. Daarom moet de gemeente, als de veiligheid in het geding is, snel passende maatregelen nemen. Daarbij gaat het niet alleen om zaken als extra politie-inzet, cameratoezicht en verkeersveiligheid maar ook om de aardbevingen door gaswinning.
 • Goede zorg is vanzelfsprekend.

  Goede zorg is vanzelfsprekend.

  Groningen is altijd een sociale stad geweest en dat moet zo blijven. De gemeente is verantwoordelijk voor de zorg. Mensen die zorg nodig hebben moeten erop kunnen vertrouwen dat de gemeente de zorg goed en betaalbaar regelt.
 • Goed onderhoud in de hele stad.

  Goed onderhoud in de hele stad.

  De Stadspartij wil dat onze stad er netjes en verzorgd uitziet. Dat doen we met z'n allen maar als gemeente moeten we het goede voorbeeld geven. Daarom bezuinigen we niet op onderhoud.